2o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Μακεδονομάχων 7 Τ.Κ 56334

Τηλέφωνο / fax: 2310 763632

email: 2dimelf@sch.gr

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της Σχολικής μας Εφημερίδας «Μαθητικά Νέα2»!

Γράφαμε για το πρώτο τεύχος: Η Σχολική μας Εφημερίδα «Μαθητικά Νέα2», φιλοδοξεί να γίνει η αρχή μιας συστηματικής προσπάθειας από του χρόνου και τα τεύχη να γίνουν περισσότερα... και τα παιδιά κι άλλων τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους να βρουν έναν χώρο όπου θα εκφράζονται δημιουργικά και θα αναδεικνύουν τις εργασίες τους, θα καταθέτουν τις σκέψεις τους, θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους και θα απαιτούν οτιδήποτε θα καλυτερεύει τη σχολική τους καθημερινότητα.

Οι λέξεις  «συνεργασία» και «ομαδική δουλειά» απόκτησαν νόημα, αφού το νέο μας τεύχος είναι «προϊόν» τεσσάρων τμημάτων του σχολείου (ΣΤ1, ΣΤ2, Δ2, Γ1) και «μόχθησαν» δημιουργικά περισσότερα από ενενήντα παιδιά, οι δάσκαλοι/ες των τάξεων, οι δάσκαλοι/ες ειδικοτήτων, πάνω σε κοινούς στόχους με πολλές δυσκολίες αλλά ένα τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικό!

Κεντρικό θέμα, φυσικά, είναι η ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΤ1 στο European School Radio«Μια ανάσα για το Κορδελιό», όπου τα παιδιά μέσα από τα δικά τους μάτια, τη δική τους βιωματική εμπειρία αλλά και τη δική τους «δημοσιογραφική έρευνα», ενημέρωσαν το κοινό με περίσσιο επαγγελματισμό για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής, και όχι μόνο, ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους αγκάλιασαν αυτό μας το εγχείρημα και να επισημάνουμε εδώ πως η 16σέλιδη έκδοση της εφημερίδας μας αυτοχρηματοδοτείται, κατά το 50%, από τις πωλήσεις της.

Το «έπεται συνέχεια...» που λέγαμε μετά την πρώτη μας έκδοση, τώρα απλά εννοείται!

Copyright © 2024 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.

Κατασκευή  Ιστοσελίδας Τσομπαχίδου Ελισάβετ 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates