2o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Μακεδονομάχων 7 Τ.Κ 56334

Τηλέφωνο / fax: 2310 763632

email: 2dimelf@sch.gr

Χρώματα μες στη …μαυρίλα των ημερών που ζούμε!

Το σχολείο μας έγινε ένα …άλλο σχολείο!


Θοδωρής: πωπώ! σούπερ ντούπερ έγινε κύριε!


Συμέλα: κύριε το σχολείο έγινε σαν …κουφέτο!


Γιάννης: έχουμε πια ένα σχολείο …lego


Νίκος: εμένα τα τετράγωνα χρώματα μου θυμίζουν tetris!


Αυτά είναι κάποια από τα σχόλια και τις πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις παιδιών του σχολείου που έτυχε να περάσουν τις τελευταίες μέρες και να το δουν τελειωμένο και φρεσκοβαμμένο. Το σχολείο βάφτηκε εξωτερικά (μετά από περίπου 30 χρόνια!) κι έγινε σημείο αναφοράς και συζήτησης στην περιοχή μας. Ομόρφυνε και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας από δω και μπρος …όταν θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας σε κανονικές (εύχομαι) συνθήκες. Ομόρφυνε και θα ομορφαίνει τη γειτονιά μας αλλά και ολόκληρη την περιοχή κάθε μέρα όταν το βλέμμα θα ξεκουράζεται κοιτώντας το! Γιατί λείπει η αισθητική από την κάθε μέρα, λείπει η καλογουστιά και το χρώμα σ’ αυτό το μουντό και
γκρίζο περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε. Είναι πια μια νότα χαράς και αισιοδοξίας! Ένα καλαίσθητο και ελκυστικό σχολείο που σέβεται τα παιδιά για να το σέβονται και να το αγαπούν κι αυτά!
Ευχαριστούμε λοιπόν το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου που ανταποκρίθηκε, στο χρόνιο αίτημά μας, για το εξωτερικό βάψιμο αλλά και τη συντήρηση ενός από τα πιο παλιά σχολικά κτήρια του δήμου. Ευχαριστούμε που με επαγγελματισμό – όλοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτό το έργο – κατάφεραν να ολοκληρωθούν οι εργασίες σ’ αυτό το μεσοδιάστημα της αναστολής λειτουργίας μας λόγω της πανδημίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στους επιβλέποντες μηχανικούς, στους τεχνίτες αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που υιοθέτησαν τις προτάσεις και τα προσχέδιά μας για την επιλογή των χρωμάτων που τους προτείναμε και τις παρεμβάσεις που οι ίδιοι έκαναν με βάση τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.
Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία και ανυπομονησία να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών μας, να μοιραστούμε από κοντά τη χαρά μας αλλά και την έκπληξή τους, τις φωνές τους και τα πειράγματά τους, τα σχόλιά τους και τις παρατηρήσεις τους. Γιατί όσο όμορφο και πολύχρωμο αν γίνει ένα σχολείο δεν θα είναι ποτέ σχολείο χωρίς τα παιδιά που τους ανήκει και το δικαιούνται… εμείς θα κάνουμε πάντα ό,τι περνά από το χέρι μας για να θέλουν να έρχονται με όρεξη και χαρά σε αυτό, για να είναι χαρούμενα και χαμογελαστά και να αποτελέσει μια κακιά ανάμνηση όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα.


Ο διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού
Β.Κ.Χ.

Copyright © 2024 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.

Κατασκευή  Ιστοσελίδας Τσομπαχίδου Ελισάβετ 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates