2o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Μακεδονομάχων 7 Τ.Κ 56334

Τηλέφωνο / fax: 2310 763632

email: 2dimelf@sch.gr

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά στην υγεία σας καθώς και τα παιδιά σας και οι οικογένειες σας.

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 63314/ΓΔ4/26-5-2020, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Το σχολείο μας ξεκινά κανονικά τη λειτουργία του με προσέλευση των παιδιών από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, αφού παρατάθηκε το διδακτικό έτος μέχρι τέλος Ιουνίου
  2. Τα τμήματα του σχολείου μας χωρίστηκαν σε δύο Υποτμήματα το καθένα: Υποτμήμα 1 και Υποτμήμα 2. Κάθε υποτμήμα έχει από 10 έως 12 παιδιά για λόγους ασφαλείας. Οι καταστάσεις με τα δύο υποτμήματα του κάθε τμήματος σας στέλνονται συνημμένα.
  3. Όλα τα ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ 1, ξεκινάνε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Την 1η και 3η εβδομάδα του Ιουνίου παρακολουθούν μαθήματα: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, ενώ τη 2η και 4η εβδομάδα του Ιουνίου θα παρακολουθούν μαθήματα: Τρίτη - Πέμπτη.
  4. Όλα τα ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ 2, ξεκινάνε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020. Την 1η και 3η εβδομάδα του Ιουνίου θα παρακολουθούν μαθήματα: Τρίτη - Πέμπτη, ενώ τη 2η και 4η εβδομάδα του Ιουνίου θα παρακολουθούν μαθήματα: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή.
  5. Τα υποτμήματα κάθε τμήματος είναι χωρισμένα αλφαβητικά και όπου αυτό δε συμβαίνει οφείλεται στις αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν για τα αδελφάκια, ώστε να έρχονται σχολείο τις ίδιες μέρες.
  6. Όλες οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε τα θρανία να είναι σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους και να κάθεται μόνο του κάθε παιδί. Έχουν καθαριστεί όλοι οι χώροι και έχει γίνει απολύμανση παντού. Ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση με χρωματιστούς χώρους σε όλο το προαύλιο ώστε κάθε υποτμήμα να είναι σε συγκεκριμένο χώρο και το πρωί στην προσέλευση αλλά και στα διαλείμματα.
  7. Η προσέλευση είναι καθημερινά από τις 8:00 έως 8:15 και το σχόλασμα γίνεται στις 13:15

Δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα ούτε και η πρωινή ζώνη στις 7:00. Τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά και με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ θα καλυφθούν σημαντικά κομμάτια της ύλης που θα γίνονταν σε κανονικές συνθήκες στο Γ’ τρίμηνο.

  1. Το πρόγραμμα αναπροσαρμόστηκε κατάλληλα και θα γίνονται τρία (3) δίωρα. Άρα τα διαλείμματα θα είναι δύο (2) μισάωρα και δεν θα γίνεται το τελευταίο μικρό διάλειμμα. Ο λόγος είναι προφανής: να αποφύγουμε άλλη μία φορά το να ανεβοκατεβαίνουν στις τάξεις.
  2. Όσα παιδιά, δικαιολογημένα, δεν θα προσέλθουν στο σχολείο, θα λαμβάνουν ενημέρωση στο mail τους μία φορά την εβδομάδα από το mail της τάξης τους ό,τι κρίνουν οι δάσκαλοί/ ες τους για την ύλη που διδάχθηκε.
  3.  Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.
  4. Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Άρα φροντίστε να έχουν μαζί τους τα παιδιά νερό και κολατσιό.
  5. Τέλος, στον παρακάτω σύνδεσμο (link) στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων:

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 (COVID-19) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του
λοιπού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των
μαθητών) σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του
ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για
λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών
Σχολείων.

 
 
 

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη 

κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, αρχίζουν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 

και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

 

Στην Α΄ Τάξη θα εγγραφούν φέτος μαθητές/τριες

που γεννήθηκαν από 1-1-2014 μέχρι και 31-12-2014

 

1.

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση

Θα την πάρετε από το Σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία.

2.

Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου

Θα προσκομίσετε «Βεβαίωση Φοίτησης»από το Νηπιαγωγείο που φοιτά το παιδί.*

3.

Πιστοποιητικό Γέννησης

Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Σχολείο.

4.

Εμβόλια

Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου από το οποίο αποδεικνύεται ότι  έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

5.

Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας

Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (συμβόλαιοαγοράς ή ενοικίασης κατοικίας, λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΑΘ ώστε να φαίνεται ο χρήστης).

6.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)

Το προμηθεύεστε από το Σχολείο και το συμπληρώνει Παιδίατρος (Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή ΕΟΠΠΥ  ή Ιδιώτης). ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΕΙΤΕ, χωρίς αυτό το δελτίο ο μαθητής δεν θα συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής.

7.

Αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι, δικαστική απόφαση επιμέλειας.

8.

Εάν το παιδί πάσχει από κάποια χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.

9.

Εάν το παιδί έχει διαγνωσμένη μαθησιακή δυσκολία ή διάγνωση από Κ.Ε.Σ.Υ.ή άλλο φορέα

10.

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α' τάξη προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω καθώς και πιστοποιητικό γέννησης  ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, αντίγραφο διαβατηρίου, επίσημα μεταφρασμένα

 

Οι εγγραφές είναι κοινές και για τα δύο σχολεία  (2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου Κορδελιού) και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 ως τις 12:00 το πρωί από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου 2020. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών απευθυνθείτε στους Διευθυντές των δύο Δημοτικών Σχολείων,  κ. Βασίλη Κ. Χατζή και κ. Βασιλεία Δημητριάδου  ή στα τηλέφωνα 2310 763632 και 2310 706740

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

*Για να εγγραφεί στην Α' Δημοτικού παιδί που δε φοίτησε σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση των κηδεμόνων του,από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης, άλλως εγγράφεται στο νηπιαγωγείο.

 Παρακάτω θα βρείτε συνημμένα:

 

Εγκύκλιος των εγγραφών 

 

Page 1 of 2

Copyright © 2024 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.

Κατασκευή  Ιστοσελίδας Τσομπαχίδου Ελισάβετ 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates