2o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Μακεδονομάχων 7 Τ.Κ 56334

Τηλέφωνο / fax: 2310 763632

email: 2dimelf@sch.gr

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Τ4Ε(Teachers for Europe) παίξαμε το παιχνίδι " Η Ευρώπη ένα θέμα αξιών" και αφού χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και παίξαμε δημιουργικά, κέρδισαν τα κορίτσια. Μετά διαβάσαμε το παραμύθι της Λ. Βαρβαρούση "Τα αστέρια της Ευρώπης" και το είδαμε και οπτικοποιημένο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπεύθυνη Δασκάλα Νώλη Ειρήνη

ΤΡΙΠΛΗ Διάκριση για το σχολείο μας στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  «Δες το ειδώλιο αλλιώς».

Ο εικαστικός του σχολείου μας κ. Κώστας Ζέρβας, δούλεψε με τα παιδιά όλων των τμημάτων πάνω στο θέμα του διαγωνισμού με τα ειδώλια. Τα έργα των παιδιών στάλθηκαν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα βραβεύτηκε και δύο διακρίθηκαν ανάμεσα σε 15.300 έργα από όλο τον κόσμο!!!

           Το e-mail του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προς το σχολείο μας:

Καλησπέρα, 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το έργο της μαθήτριας σας Μιχαλέλη Μαρίας (Ε2) διακρίθηκε μεταξύ 15.300 συμμετοχών και βραβεύτηκε στην κατηγορία του μέσα στους πρώτους 33 νικητές. Μαζί με τα έργα των διακριθέντων Μάγου Γεώργιου (Ε1) και Χρούση Εμμανουήλ (ΣΤ3) καθώς και ακόμα 3.500 έργα θα εκτεθούν στο Μουσείο από τις 18 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Παρακάτω θα βρείτε τη πρόσκληση για τα εγκαίνια της έκθεσης. Θα χαρούμε πολύ να δούμε όλα τα παιδιά και η Μαρία θα μπορεί να παραλάβει το έργο της σε κορνίζα. 

Συγχαρητήρια σε εσάς και τους μαθητές σας. 

Κατερίνα Αμπατζή

Cycladic Kids Contest

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ, 18:00 - 20:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
15.300 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ο διαγωνισμός ανέδειξε 33 νικητές με Κριτική Επιτροπή τον Αρχιτέκτονα  Άρη Ζαμπίκο, την Διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη, την Εικαστικό και Αρχιτέκτονα  Χαρά Μαραντίδου, την Ιστορικό Τέχνης Αταλάντη Μαρτίνου και τον Εικαστικό Άγγελο Πλέσσα. 

Η έκθεση θα φιλοξενήσει τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή 2.500 ακόμη έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Εκτός από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, στο διαγωνισμό συμμετείχαν  και σχολεία απ’ όλο τον κόσμο,  όπως από Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμά, Βέλγιο, Λουξεμβούργο αλλά και πολλά ειδικά σχολεία όπως το ΕΕΕΚ Νάξου, το Ειδικό νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρύκοων Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση Αργυρούπολης, το Κέντρο Ημέρας «ΙΑΣΙΣ» κ.ά. 

 
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning "We are ECo-friendly" δημιουργήσαμε όλοι οι μαθητές- εταίροι των ευρωπαϊκών σχολείων μια ηχογράφηση με θέμα ένα οικολογικό πρόβλημα και πώς μπορούμε να το επιλύσουμε κάνοντας αντιπροτάσεις ως μαθητές. Το δικό μας θέμα ήταν: "οικολογικές εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού". Τα παιδιά έδρασαν όμορφα. Ακούγονται όλοι οι μαθητές όλων των σχολείων.
 
Οι μαθητές του Στ2 του 2ου Δ.Σ. Κορδελιού - η δασκάλα Νώλη Ειρήνη

Page 1 of 2

Copyright © 2024 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.

Κατασκευή  Ιστοσελίδας Τσομπαχίδου Ελισάβετ 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates